0183-581578 info@physiofit.nl

Oncotraining

Rustig aan? Een misverstand!

Veel mensen met kanker spannen zich liever niet te veel in. Ze zijn moe, hebben pijn en de behandelingen kosten al zoveel energie. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat juist bewegen een positieve invloed heeft op het herstel en de belastbaarheid.
De oncotraining bij PhysioFit zorgt voor opbouw van spierkracht en voor het behouden en verbeteren van uw hart/long conditie en algehele belastbaarheid. Daarnaast kan het contact met lotgenoten bijdragen aan erkenning, herkenning en begrip.

 

Voor wie is de training?

Het beweegprogramma is geschikt voor iedereen die voor kanker behandeld is, nog een behandeling ondergaat en hierdoor kampt met ziekte gerelateerde klachten. Maar ook voor mensen die nog een behandeling moeten ondergaan. Preventief trainen heeft positieve effecten op herstel.

 

Wat gaan we doen?

Voorafgaand aan de start van het beweegprogramma vindt een intake plaats om in kaart te brengen met welke klachten en beperkingen u kampt en wat uw persoonlijke doelstellingen zijn. Met gerichte kracht- en conditietraining helpen wij u in een periode van 16 weken stapsgewijs uw belastbaarheid weer op te bouwen. Tussentijds zullen er een aantal individuele evaluatiemomenten plaatsvinden waarbij de voortgang van het programma en uw lichamelijke gesteldheid wordt besproken. Na afloop van het programma vindt er een eindevaluatie plaats. Na het afsluiten van het beweegprogramma is het van belang dat u het trainen blijft continueren. Op welke wijze en in welke setting is geheel aan u. Wij bieden u de mogelijkheid om na het afsluiten van het beweegprogramma het trainen bij ons te voort zetten.

 

De Oncotraining wordt in overleg met u ingepland.

 

Afspraak maken

U kunt zowel telefonisch op werkdagen van 08.00 uur tot 12.00 uur op 0183-581578 of via dit webformulier een afspraak met ons maken.