0183-581578 info@physiofit.nl

Manuele therapie

Een manueel therapeutische behandeling heeft tot doel de functie van de gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging te optimaliseren. Tijdens de behandeling maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. De manueel therapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training.

Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met manipulaties (ook wel ‘kraken’ genoemd). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; de houding en de functie van de gewrichten verbeteren en het bewegen verloopt gemakkelijker.

Enkele voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

• hoofd- en nekpijn die gepaard gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
• nek- en schouderklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de armen.
• klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn.
• lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen.
• bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek; kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten.

Of manuele therapie ook uw klacht(-en) kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak.

U kunt zonder een verwijzing van een arts of specialist naar een manueel therapeut voor onderzoek en/of behandeling.

 

Afspraak maken

U kunt zowel telefonisch op werkdagen van 08.00 uur tot 12.00 uur op 0183-581578 of via dit webformulier een afspraak met ons maken.