0183-581578 info@physiofit.nl

Medical taping

Het bijzondere van deze vorm van tapen is dat er gewerkt wordt met een elastische tape die met een bepaalde rek op de huid wordt aangebracht. Hierdoor kan de patiënt niet alleen blijven bewegen, de tape activeert ook de juiste richting waarin het gewricht beweegt en verminderd de spanning op de spieren, waardoor de pijn sterk kan afnemen. Deze vorm van tapen kan daarom onderdeel uitmaken van de therapie.

De tape blijft een aantal dagen zitten en men kan er gewoon mee onder de douche zonder dat de tape loslaat. Bij vele klachten zijn door middel van deze tape ook goede resultaten te behalen doordat de tape als het ware de huid wat lift, waardoor de bloedstromen onder de huid meer ruimte krijgen. Dat bevordert de genezing, bijvoorbeeld bij forse bloeduitstortingen, rugpijn of tenniselleboogklachten. Deze vorm van tapen is ook zeer geschikt voor sporters. Deze tape wordt helaas niet door de verzekeraars vergoed en daarom wordt bij gebruik van de tape tijdens een behandeling een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Afspraak maken

U kunt zowel telefonisch op werkdagen van 08.00 uur tot 12.00 uur op 0183-581578 of via dit webformulier een afspraak met ons maken.