0183-581578 info@physiofit.nl

Voedingsadvies

Intakegesprek

Om een deskundig voedingsadvies te kunnen krijgen wordt vooraf een intakegesprek gehouden. Dit is nodig om een goed beeld te krijgen van wie je bent en wat jouw leefomstandigheden zijn. Aan de hand van je persoonlijke gegevens, je motivatie, je gezondheid, medicijngebruik, dieetgeschiedenis  en leefstijl kunnen we een plan opzetten dat bij jou past.

Advies op maat

Om inzicht te krijgen in je voedingsgewoonten moet je een aantal dagen een eetdagboek bijhouden. Op basis hiervan wordt een op maat voedingsadvies opgesteld, gebaseerd op de richtlijnen van het voedingscentrum.

Er wordt besproken wat je wenst te eten en wij zoeken daarbij de producten die gezond voor je zijn. Het aantal consulten is afhankelijk van je doel(en) en je motivatie.

Tijdens de consulten besteden we aandacht aan o.a.

• Wat heeft het lichaam nodig aan koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels.

• Wat heeft het lichaam nodig aan vitamines en mineralen.

• Op welk moment van de dag nuttig je een maaltijd en tussendoortjes.

• Wat drink je op een dag.

• Bevat de voeding voldoende variatie.

• Herken de verschillende soorten honger, buikhonger of onrusthonger.

• Bewegen voor een optimale verbranding.

• Hoe voorkom je terugval. Voor wie is het voedingsadvies geschikt?

We kunnen je een deskundig voedingsadvies geven wanneer je een BMI hebt tussen 18.5 en 30. 

Kind & Voeding

Heeft uw kind overgewicht of problemen met eten en zoekt u hierbij professionele begeleiding? De gewichtsconsulente van PhysioFit is gespecialiseerd in de begeleiding van kind en voeding. Zij begeleidt u en uw kind naar een gezond voedings- en beweegpatroon.

De betrokkenheid van ouders/verzorgers
De rol van u als ouder/verzorger speelt een belangrijke rol in het bereiken van een gezond gewicht bij uw kind en bij het aanbieden van gezonde voeding. Tijdens de voedingsconsulten is de aanwezigheid van u als ouder/verzorger daarom essentieel.

Geen dieet
Uw kind krijgt geen dieet, maar een advies met een keuzemenu. Het doel hiervan is om een gezonde basis voor voeding te creëren en op een verantwoorde manier om te gaan met snoep. Samen met u en uw kind bespreken we de volgende thema’s; het eten van groenten, voeding tijdens de vakantie, snoepen, traktaties en verjaardagen.

Vergoeding
De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Tarieven
Intakegesprek (60 minuten) € 62,-
Adviesgesprek (40 minuten) € 52,-
Consult (20 minuten) € 31,-
Consult Kind en Voeding (30- 40 minuten) € 52,-
Pakket: Intakegesprek + advies + 5 consulten € 260

Afspraak maken

U kunt zowel telefonisch op werkdagen van 08.00 uur tot 12.00 uur op 0183-581578 of via dit webformulier een afspraak met ons maken.